19 aprile 2015

Gjirokastër,qendra historike e bllokuar nga mjetet,duhet ndërhyrje

Turistë të shumtë po vizitojnë Gjirokastrën gjatë këtyre ditëve, por ata ndeshen me problematikën e krijuar si pasojë e qarkullimit të mjeteve në qendrën historike.

Turistët nuk mund të shijojnë bukuritë që të servir kjo zonë me njësitë e prodhimit dhe shitjes së suvenireve, punimeve artizanale, qafës së pazarit apo objektet karakteristike tregtarët pohojnë se duhet të gjendet një zgjidhje për të kufizuar në një orar qarkullimin e mjeteve në këtë pjesë të cilat shpesh kanë rrezikuar edhe jetën e turistëve.

Ky shqetësim është bërë prezent disa herë edhe gjatë mbledhjeve të Këshillit Bashkiak nga bizneset që ushtrojnë aktivitet në këtë zone.

Redaksia Online(a.h/shqiptarja.com) - See more at: http://shqiptarja.com/kulture/2730/gjirokast-rqendra-historike-e-bllokuar-nga-mjetetduhet-nd-rhyrje--286501.html#sthash.xJdlaNTe.dpuf..

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate