27 giugno 2016

Viroi në Gjirokastër kthehet në një oaz freskues për qytetarët

viroiTIRANË, 27 Qershor /ATSH / – Gjirokastra është qyteti muze i mbrojtur nga UNESCO dhe në periudhën e verës vizitohet nga mjaftë turistë të huaj dhe vendas.
Por Gjirokastra është dhe një nga qytetet më të nxehtë në këtë periudhë, gjë që bënë, që qytetarët e saj ta ndjejnë më shumë të nxehtin e verës.
Në qoftë se turistët janë ditor dhe në lëvizje, qytetarët e qytetit të gurtë janë aty. Për të lehtësuar sado pak vapën e stinës, Bashkia Gjirokastër, për herë të parë ka menduar për freskimin e qytetarëve të saj,duke  dezinfektuar  Parkun e Viroit, një basen ujor i gjelbëruar ku freskohen qytetarët.
Kjo masë higjenore, jo vetem i shërben natyrës, por mbi te gjitha komunitetit të banorëve që e frekuentojnë këtë park.
/a.g/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate