17 giugno 2016

Turist nga Amerika, Zvicra dhe Austria vizitojnë Parkun Kombëtar të Divjakës

divTIRANË, 13 Qershor / ATSH / – Vizitor të huaj nga Amerika, Austria dhe Zvicra,kanë mbërritur në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta,për tu  njohur  me vlerat natyrore të këtij Parkut.
Ky park mbart vlera të veçanta të florës dhe faunës që rriten e zhvillohen në këtë zonë. Speciet e veçanta ujore dhe nënujore, përbëjnë një interes të rrallë për vizitorët që vijnë nga Amerika apo vende të tjera të largëta.
Divjaka në këtë periudhë merr vlera të veçanta edhe për periudhën e shfrytëzimit të plazhit dhe rërës së saj kurative. Plazhi i Divjakës u cilësua si më i pastërti për ujrat e tij,testim që e publikoi Agjencia Kombëtare e Mjedisit.
Kështu që ky park krijon hapësira të shumta për një vizitor që kalon aty disa orë apo disa ditë. Vizitorët e huaj  u shoqëruan nga punonjësit e parkut për të vrojtuar nga afër  Ishullin e Pelikanit dhe Lagunën e Karavastasë.
/a.g/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate