14 agosto 2016

Korçë – Muzeu i ri Kombëtar i Artit Mesjetar çel dyert në shtator/2016

  • muze1.jpg
  • mu-2.jpg
  • muz.jpg
  • muze-2-1.jpg
  • muze-3.jpg
muze1TIRANË, 13 Gusht/ATSH/.- Në shtator çel dyert në Korçë Muzeu i ri Kombëtar i Artit Mesjetar. “Një thesar që më në fund do të dalë nga bodrumet plot lagështirë e magazinat plot pluhur të këtyre 25 vjetëve dhe do të shkëlqejë me të gjithë fuqinë e vet historike e artistike”, shkruan Kryeministri Edi Rama në rrjetin social “Facebook”.
Sipas Ramës “Muzeu i ri do të ketë kushte klimaterike optimale për ruajtjen e koleksionit si edhe laboratorët e parë modernë për restaurimin e veprave të artit mesjetar”. /m.m/ http://www.ata.gov.al/korce-muzeu-i-ri-kombetar-i-artit-mesjetar-cel-dyert-ne-shtator/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate