28 novembre 2012

Happy 100th Year of Independence Albania Philadelphia, Toronto, Selanik, Londer, Skopje, Pistoja

100 Vjetori i Pavaresise Live nga vlora Happy 100th Year of Independence Albania Philadelphia 100 Years Albanian Independence, Toronto Dhjetëra pjesëtare të Komunitetit Shqiptar të Selanikut kane marre pjese ne mbremjen e organizuar nga Konsullata e Pergjithshme e Shqiperise ne kete qytet, me rastin e 100-vjetorit te Pavaresise. Festohet 100 vjetori i pavarsis se Shqiperise ne Londer 100 years of albanian independence Albanians celebrate 100 years of independence in Skopje/FYROM Αλβανοί γιορτάζουν 100 χρόνια ανεξαρτησία στα σκόπια Pistoia 100 Anni di Indipendenza dell'Albania. Sono passati 100 anni dal giorno in cui i padri fondatori e i patrioti albanesi proclamando l'indipendenza dell'Albania dall'impero Ottomano scrissero una delle più importanti pagine della storia del paese. Per ricordare e per celebrare l'evento più importante della storia albanese il 25 novembre 2012 a Pistoia sono state organizzate una serie di attività: il mercatino, la conferenza, la mostra fotografica del Maestro Pietro Marubi, la festa per i bambini e il concerto in piazza.
Shqiptarët në Greqi festojnë 100 vjetorin e Pavarësisë 100 vjetori në Boston Improvizohet mbërritja e Ismail Qemalit dhe ngrihet flamuri shqiptar Red Bull Skydive Team, ekipi i parashutistëve nga Austria, ka realizuar disa fluturime aerobatike në ajër me parashutë dhe kostum fluturues, në kuadër të festimeve për 100 vjetorin e Pavarësisë në Tiranë. Albanians gather to celebrate the 100th Anniversary of their nation's independence in Times Square, New York City.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate