23 gennaio 2015

Rikthehen shpendët dimërakë në lagunën Kune-Vainë gen/2015

zogjtTIRANË, 23 Janar / ATSH /-  Rikthehen shpendët dimërake në lagunën  Kune-Vainë në Lezhë. Pas moratoriumit dyvjeçar që ndalon gjuetinë e shpendëve dhe kafshëve të egra, ka rinisur ripopullimi i zonave të dëmtuara nga ghueti të pa ligjëshme. Kjo zonë ka qenë  një vend-strehim dhe vend-shumim i shpenëve të rralla që banojnë këtë zonë. Ato po rikthehen përsëri në shtëpinë e tyre shekullore. Fotot e shkrepura  në Rezervatin Natyror Kune- Vaine në Lezhë, dëshmojnë se edhe kjo lagunë është sërish destinacion i shpendëve dimërakë. /a.ke/http://www.ata.gov.al/rikthehen-shpendet-dimerake-ne-lagunen-kune-vaine-214793.html

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate