31 gennaio 2015

Kullat e Thethit, objekt pelegrinazhi turistik

Kulla e Ngujimit ndërtuar në Theth, Dukagjin është tipike e kësaj zone.

Një fortesë e ndërtuar në fund të fshatit dhe që përdorej nga i gjithë fshati për ngujimin nga gjaksi.

Ishte banesa e atyre familjeve që për arsye gjakmarrje detyroheshin të mbylleshin aty (gjithë meshkujt mbi moshën 14 vjeç).

Vetëm gratë e shtëpisë ishin të lira të dilnin e të punonin pak tokë para kullës.

Sot kulla është e vizitueshme dhe ndodhet në një zonë me vlera të medha turistike. Gjendet në jug të fshatit Theth dhe shumë pranë të lumit të Shalës. Për shkak të rrugëve të këqia e të pa depërtueshme në dimër, ajo kyhehet në objekt vizitash e kurioziteti vetëm në stinën e verës.Marrë nga//ATSH

Redaksia Online
(shqiptarja.com)
 - See more at: http://shqiptarja.com/kulture/2730/kullat-e-thethit-objekt-pelegrinazhi-turistik-268926.html#sthash.hL9Kkeao.dpuf

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate