06 ottobre 2012

Zbulohen statuja 200 vjeçare, ne mjediset e baneses se Kikinos ne Gjirokastër statuja te gurta

Zbulime arkeologjike
01 Tetor 2012 13:48
Restauratoret kane zbuluar ne mjediset e baneses se Kikinos ne Gjirokastër statuja te gurta qe i perkasin fillimit te viteve 1800. Specialistet gjeten edhe pikturale murale, te cilat nuk ndodhen ne shtepite e tjera te ketij qyteti. Piktura dhe skulptura qe paraqet portretin e nje burri i takojne viteve 1825 dhe 1833. Por shtepia veçohet edhe per punimet e harqeve te dyerve me reliev dhe punim specifik. Gjate viteve te fundit ne banesen e Kikinos jane realizuar disa restaurime përfshirë edhe ato te financuara nga Unesco.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate