15 ottobre 2016

Së shpejti ndërhyrje në Kalanë e Lezhës, Ka pësuar dëmtime në vite

14 tetor 2016
Kalaja e Lezhes, vendvarrimi i Skenderbeut dhe Kisha e Pllanes do te jene 3 objektet ne te cilat do te nderhyhet per riparim dhe konservim. Drejtoria rajonale e kultures kombetare ne Shkoder ka percaktuar nevojen per nderhyrje ne keto monumente nisur edhe nga problematika dhe rendesia qe mbartin. Pjesa me e madhe e fondit te parashikuar per kete projekt shkon per kalane e Lezhes ne te cilen parashikohet te kete edhe restuarime. Specialisti i kultures kombetare ne Lezhe Dede Margjoni thote se keto nderhyrje kane efekt ne konstruktin e ketyre aseteve si edhe ne permiresimin e imazhit te tyre tek vizitoret dhe turistet.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate