12 ottobre 2016

Bashkia e Përmetit evidenton dhe inventarizon objektet arkeologjike në rrjedhën e Vjosës

permetTIRANË, 12 Tetor / ATSH / – Bashkia Përmet në bashkëpunim me projektin arkeologjik “Memola” dhe DRKK Gjirokastër,  zhvilluan një  aktivitet për njohjen e pasurive arkeologjike dhe objekteve monumentale e  kulture përgjatë Luginës së Sipërme të Vjosës.
Në këtë aktivitet u bë prezantimi i rezultateve nga gërmimet arkeologjike që janë  kryer  përgjatë Luginës.
Evidentimi dhe inventarizimi i tyre do të jenë një shtojcë në guidat turistike të qytetit.
Përmeti është një destinacion turistik jo vetëm për natyrën e tij të veçantë përgjatë luginës së Vjosës, për aktivitetet  e sporteve të ujit në rrjedhën e lumit, por edhe për trashëgiminë e tij kulturore dhe historike.
/a.g/
https://www.ata.gov.al/bashkia-e-permetit-evidenton-dhe-inventarizon-objektet-arkeologjike-ne-rrjedhen-e-vjoses/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate