12 ottobre 2016

Parku Kombëtar i Tomorrit, destinacion për vizitorët e lartësive

tomorr1TIRANË, 11 Tetor /ATSH/ – Grupe të rinjsh dhe aventurierë të natyrës dhe lartësive vazhdojnë vizitat në Parkun Kombëtar të Tomorrit.
Është një periudhë ku ndryshimet klimaterike në këto lartësi fillojnë të bëhen prezente me uljen e temperaturave, mjegullën, shirat dhe zverdhjen e gjetheve.
Të rinjtë bëjnë vizita në monumentet e natyrës si dhe në vendet historike si Kalaja e Tomorrit. Ata shoqërohen nga punonjësit e administratës së parkut nga të cilët marrin dhe informacionin e duhur.
AdZM e Beratit ka ngritur dhe një qendër pritjeje për vizitorët që mbërrijnë në park, nga ku informohen për itinerarin dhe vendet më të vizitueshme. Kjo ka bërë që numri i turistëve këtë vit të rritet ndjeshëm.
Vëzhgimi i natyrës dhe i faunës malore, ka bërë kurioz shumë vizitorë./m.m/
https://www.ata.gov.al/parku-kombetar-i-tomorrit-destinacion-per-vizitoret-e-lartesive/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate