02 settembre 2013

Ruajta e veprave unikale, Një ambient i ri për Bibliotekën e Albanologjisë

02 shtator 2013 15:05
Mbi 120 mije tituj ruhen në  këto ambjente krijuar rreth 35 vite më parë, kjo është bibloteka më e rëndësishme pas biblotekes komobetare. Pergjegjesi, Nuri Gragoi e cileson kete fond mjaft specifik dhe te rendesizshem per studiuesit
Një vend të rëndësishëm në morine e titujve zënë librat antikuar shkruar nga autorët e hershëm të letrave shqipe si  Barleti, Budi  dhe Bogdani.
Dragoi sheh si emergjente dixhitalizimin e këtyre veprave unikale.
Krahas fondit të albanologjise dhe historis nga autoret shqiptar, mjaft te pasur jane edhe titujt nga autor te huaj vepra me e hershme i perket vitit 1597 dedikuar Ali Pashë Tepelenes, autori është anonIm.
Deri në fund të këtij vit kjo pasuri librash do të ketë një ambjent  bashkëkohorë për ruajtjen dhe ekspozimin e tyre. Bibloteka e re do të zhvendoset ne godinen e Institutit te Albanologjise.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate