07 luglio 2013

Restaurohen Monumentet e Kulturës në Korçë Investojnë bizneset e zonave turistike dhe Kisha Ortodokse

korrik 2013 22:02
Më tepër se 15 objekte kulti në Qarkun e Korçës dhe monumente të tjera, të klasifikuara të kategorisë së parë, u restauruan ne 2 muajet e fundit. 

Së fundi është bërë restaurimi i urës 300 vjeçare të Voskopojës ,e cila u shemb disa javë më parë. 
Ndërhyrjes i janë nënshtruar edhe kishat e shek 17 të Voskopojës ,Vithkuqit ,Mborjes dhe Dardhës,ku përveç restaurimit të murve dhe çative, është punuar për kthimin në identitet të pikturave muralale. ,

Mbetet shqetësuese gjendja e dhjetra objekteve të kultit. Pritet miratimi nga Ministria e Kulturës, sidomos restaurimi për kishën e Shën Mëhillit në Vithkuq dhe Ristozit në Mborje. 

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate