07 luglio 2013

Listimi i Amfiteatrit të Durrësit si monument i rrezikuar Molla: Mundësi për tërheqje fondeshKulturë
Listimi i Amfiteatrit të Durrësit si monument i rrezikuar
Molla: Mundësi për tërheqje fondesh
05 korrik 2013 21:21

Amfiteatri i Durrësit shpallet si një nga 7 monumentet më të rrezikuara nga Europa Nostra ku kanë aplikuar mbi 40 vende europiane. Sipas kryetares se shoqatës për zhvillimin e turizmit kulturor Armada Molla këto vende janë përzgjedhur jo vetëm se tregojnë një histori interesante në familjen europiane por edhe pse ato janë tejet të vlefshme për komunitetin.

Aplikimi i kësaj shoqate ka marrë miratimin nga Ministria e Kulturës , pasi ky listim i mundëson thithjen e fondeve për amfiteatrin e Durresit. Në shtator ekspertet nga europa nostra shoqata për zhvillimin e turizmit kulturor dhe Ministria e klultures do të mbërrijnë në terren për të parë kushtet.

Europa nostra prej 50 vitesh ka qenë active në mbrojtje të trashëgimisë së rrezikuar në gjithë europen. Nderkohë që propozimet për vitin 2014 mund të paraqiten deri më 1 nëntor 2013 nga organizatat antare të asociuara dhe përfaqësuesit shtetror të Europa Nostras.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate