19 maggio 2017

Zonës së Karaburunit i shtohen shtigje të reja për turistët verorë

TIRANË, 19 Maj / ATSH / – Një shteg i ri turistik i markuar me shënja orientuese, i shtohet gamës së aktiviteteve në Zonën e Mbrojtur “Rezervat i menaxhuar Karaburun”, sipas itinerarit Gjiri i Brisanit- Shpella e Duk Gjonit.
Ky shteg është vazhdim i shtegut baza ushtarake Pashaliman- Gjiri i Brisanit. Përgjatë tij ndeshen tre tabela informues: në Pashaliman, në kryqëzimin Ravenë – Brisan dhe në Gjirin e Brisanit. Shpella e Duk Gjonit, në një lartësi 122 m mbi nivelin e detit, sipërfaqe 600 m2,
është një nga habitatet më të rëndësishëm për lakuriqët e natës.
Ky aktivitet u mbështet nga  Shoqata e Ruajtjes dhe e Mbrojtjes së Mjedisit në Shqipëri(PPNEA), Akzm Albania, Agjencia e Zonave të Mbrojtura Karaburun Peninsula, Albania Gjiri Bristan-Karaburun, Ministria e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregëtisë dhe Sipërmarrjes.
Kjo zonë është tepër e vizituar gjatë verës nga turistët sportive dhe të aventurës. /a.ke/
https://www.ata.gov.al/zones-se-karaburunit-i-shtohen-shtigje-te-reja-per-turistet-verore/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate