12 maggio 2017

Salzburger Nachrichten dhe Kleine Zeitung, gazetarë në Parkun e Dajtit

TIRANË, 11 Maj/ATSH/. – Jemi mes dy stinëve më të favorshme për të apasionuarit e sporteve në natyrë, për të shijuar eksplorimin e të gjithë monumenteve natyrore dhe ecjeve në Dajt, me orientim të saktë  pas shënjimit me tabela orientuese ne shtigje në të gjithë territorin e Parkut Kombëtar të Dajtit dhe rrethinat e tij.
Ky markim u realizua vitin e kaluar me projektin “Parku Kombëtar i Dajtit një destinacion turistik i arritshëm dhe tërheqës”, me bashkëpunim tripalësh midis Austrisë, Çekisë dhe Sllovakisë,
Dajti, tani më i aksesueshëm, ka tërhequr vëmendjen e mediave të huaja për të promovuar turizmin e qëndrueshëm dhe infrastrukturën që tashmë iu mundëson eksplorim të sigurtë dhe me aplikacionin, So Tours.
Shoqata Dajti Alpino Turistik me kreun e ADA-s (Agjencia Austriake per Zhvillim), Z.Heinz Habertheuer dhe partnerë të  REC Shqipëri, shoqëruan në Park, dy gazetarë nga të përditshmet austriake Salzburger Nachrichten dhe Kleine Zeitung, të interesuar për të promovuar Parkun Kombëtar të Dajtit në mediat e tyre.
Qendra Rajonale e Mjedisit (REC) Shqipëri e zbatoi këtë projekt në bashkëpunim të ngushtë me Agjencitë përgjegjëse për Zonat e Mbrojtura dhe Parqet.
/f.n/
https://www.ata.gov.al/salzburger-nachrichten-dhe-kleine-zeitung-gazetare-ne-parkun-e-dajtit/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate