19 maggio 2017

Turizëm-Qeveria përgatit udhëzimin për zbatimin e TVSH-së 6%

TIRANE, 19 Maj /ATSH/- Qeveria po përgatit udhëzimin për zbatimin e Tatimit mbi Vlerën e Shtuar 6% në sektorin e turizmit, i cili u miratua pak kohë më parë.
Sipas eksperteve të fushës, në hartimin e këtij udhëzimi që parashikohet të jetë gati në fillim të muajit qershor, do të refelektohen përvojat bashkohore evropiane të këtij sektori.
Ndërsa ekspertet po konsultohen me biznesin vendas për të parë mundësinë që çdo njësi akomoduese të trajtohet si një subjekt i veçantë me NIPT të dedikuar dhe të mos ketë të përfshira veprimtari të tjera, si në ndërtim, tregti etj. Miratimi i udhëzimit pritet të zgjidhë këtë ngërç që në fakt është një kërkesë e hershme dhe e përsëritur e shoqatave të turizmit.
Ulja e TVSH-së nga 20% në 6% pritet të sjellë dy përfitime kryesore, në sektorin e turizmit shqiptar.e.xh/f.n/
https://www.ata.gov.al/turizem-qeveria-pergatit-udhezimin-per-zbatimin-e-tvsh-se-6/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate