03 ottobre 2014

Zbulohet një varreze antike prane Apollonise, i përket periudhës Romake

Një varrezë antike është zbuluar në afërsi të fshatit Havaleas, pranë Apollonisë. Zbulimi me 40 varre u shfaq gjatë punimeve të By pass-it të Fierit.
 
Dyshohet se kjo varrezë i përket periudhës Romake të shekullit të III dhe IV p.e.s. këto fakte vertetojnë ekzistencën e vendbanimeve rurale që kanë rrethuar Apoloninë.
 
Arkeologu Vangjel Dimo shpjegon se në 40 varret janë gjetur 14 skelete dhe disa objekte qeramike. Këtë sipas tij pjesa me e madhe e tyre janë dërguar për ruatje në muzeun arkeologjik të apolonisë. 

Ky zbulim ka pezulluar punimet për by pass-in, por ky i fundit nuk do devijojhet, pasi objektet janë të lëvizshme dhe do te largohen nga ky vend. Autostrada do të kalojë mbi varrezë pasi të merren prej saj të gjitha objektet me vlerë arkeologjike. - See more at: http://www.shqiptarja.com/aktualitet/2731/zbulohet-nj--varreze-antike-i-p-rket-periudh-s-romake-243592.html#sthash.3Mn1zwTn.dpuf...

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate