03 ottobre 2014

Panair kulinarie në kalanë veneciane të Butrintit

butrintiTIRANË, 2 Tetor /ATSH /  – Në kalanë veneciane të Butrintit në akropol, u zhvillua  panairi i kulinarisë tradicionale “Aromë tradite në Butrint”, i  organizuar nga  Agjencia Joniane e Mjedisit, Medias dhe Informacionit, në kuadër  të projektit ”Nxitje e aktiviteteve të qëndrueshme që promovojnë  produktet  tradicionale”, mbeshtetur edhe nga Shoqata e Ruajtjes dhe e Mbrojtjes së Mjedisit Natyror në Shqipëri (PPNEA) dhe parku Kombëtar.  Sipas drejtuesit  te agjencisë “AJMMI”, Shkëlqim Hajno, “Projekti “Aromë tradite në Butrint “ ka për qëllim nxitjen dhe promovimin e  aseteve të reja të trashegimisë në Parkun kombetar të Butrintit nëpërmjet njohjes së turistëve të qytetit antik  me prodhime  të  kuzhinës  tradicionale si, produkte të amvisave të qytezës së Ksamilit dhe rrethinave të zonës.
Sipas Shoqatës së  Ruajtjes dhe  Mbrojtjes së Mjedisit Natyror në Shqipëri (PPNEA), ky panair synon nxitjen e aktiviteteve të qëndrueshme  në hapësirën e Parkut kombëtar të Butrintit, pasuri e UNESCIO-s përmes produkteve të kulinarisë, duke adresuar edhe vetëpunesimin e  grave të pazëna me punë në qytezën e Ksamilit  me 10.000 banore.Butrinti3
Sipas drejtorit të Zyrës së Administrimtit  dhe Koordinimit në  Butrint, Gjergji Mano, “Arome tradite”,  u zhvillua si një aktivitet i rëndësishëm  me impakt edhe në kuadër të Ditës kombëtare të Trashëgimisë si dhe të projektit të BE-s EX.PO.AUS, ku Butrinti promovohet si një nga 13 parqet e zgjedhura në hapesirën gjeografike të Adriatikut, që nis me Kroacinë e përfundon në Korfuz. Ky aktivitet është një tjetër stimul për të nxitur vizitorët dhe turistët e huaj që ta vizitojnë Sarandën edhe në këtë stinë./a.ke/ http://www.ata.gov.al/panair-kulinarie-ne-kalane-veneciane-te-butrintit-177270.html

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate