03 ottobre 2014

Shqipëria turistike promovohet në televizionet italiane e çeke

syri_kalterTIRANE,2 Tetor/ATSH/ -Promovimi i turizmit në Shqipëri është bërë pjesë e programeve të televizioneve publike si italiane  dhe çeke.
Agjencia Kombëtare e Turizmit , aktualisht është duke mbështetur programin “ Saranda-from-airKilimangiaro” në kanalin kombëtar televiziv italian Rai3 për realizimin e një dokumentari mbi Shqipërinë.
Itinerari përfshin pjesën më të madhe të territorit të Shqipërisë, duke filluar nga Tirana, Durrës, Vlorë, Sarandë, Gjirokastër, Berat, Korçë, Krujë, Lezhë dhe Shkodër.
Ndërsa dokumentari në televizionin publik të Çekisë do të titullohet : “Shqipëria nga Lindja në Perëndim” (On the Road). Ndërkohë ekipi ka filluar turneun për prodhimin e një filmi dokumentar mbi turizmin në Shqipëri, xhirimet e të cilat do të zgjasin deri në datë 7 tetor 2014.
Ekipi i xhirimit përbëhet nga 5 profesionistë të fushës.
Përveç vizitës në muzetë dhe parqet kombëtare, ata do të eksplorojnë traditat, që janë pjesë e kulturës, zakoneve, folklorit, arkeologjisë deri në atë të kuzhinës përfshirë përgatitjen e djathit, rakisë dhe të mjaltit.Natyra,turizmi kulturor, Etnografia dhe mënyra e jetesës do të jenë në qëndër të objektivave në kamerat e tyre.http://www.ata.gov.al/shqiperia-turistike-promovohet-ne-televizionet-italiane-e-ceke-177512.html

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate