20 settembre 2014

Vizita e Papes zgjon dhe AKT duke bere paketë dhe broshura te reja Turistike për vizitën e tij në Shqipëri

AKT paketë broshurash për vizitën e Papës në ShqipëriTIRANE- Agjencia Kombëtare e Turizmit (AKT), prezanton një paketë broshurash me rastin e vizitës së Papa Franceskut në Shqipëri. Ikonografia Shqiptare, Atraksionet Kulturore Shqiptare, Udhëto & Zbulo, Fletëpalosja e qytetit të Tiranës, Harta e Tiranës dhe Harta Tursitike do të mundësojnë informacionin e nevojshmëm për pjesëmarrësit e huaj në këtë ngjarje historike. 

Të dielën, Ati i Shenjtë mbërrin në Shqipëri, duke shënuar kështu një moment historik për vendin tonë. Përgatitjet për mbërritjen e tij kanë nisur në fakt që në momentin e konfirmimit të vizitës që Ati i Shenjtë do të realizojë në Shqipëri. 
Ati i Shenjtë, në meshën e mbajtur këtë të mërkurë në Vatikan është shprehur se ka zgjedhur të vizitojë Shqipërinë, për shkak se vendi ynë ka vuajtur nga regjimi komunist. 

Po ashtu, Papa Francesku tha se e zhvillon këtë vizitë edhe sepse komunitetet fetare këtu bashkëjetojnë në paqe. Papa Francesku është i dyti Papë që mbërrin në Shqipëri. Para tij, tokën tonë e ka shkelur edhe Papa Gjon Pali i Dytë.
(BalkanWeb)http://www.balkanweb.com/kultur%C3%AB/2691/akt-pakete-broshurash-per-viziten-e-papes-ne-shqiperi-211732.html

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate