26 settembre 2014

Gjirokaster, celet Panairi i Trashegimise dhe Artizanatit 26-28/shtator/ 2014.


September 26 - 28

Panairi i Gjirokastrës zhvillohet rregullisht prej 7 vitesh, çdo fundshtatori, në Ditët e Trashëgimisë Kulturore. Aktivitetet e tij zhvillohen për tri dite rresht, në rrugët e kalldrëmta të Pazarit dhe në zonën historike të qytetit.
Vitin e kaluar moren pjese rreth 120 prodhues, individë dhe organizata artizane nga e gjithë Shqipëria dhe Kosova.
Programi i synuar 26, 27, 28 shtator 2014 

Dita I
Ora 10.00-16.00
Mbërritja dhe akomodimi i pjesëmarrësve 
Ora 16.00-16.15
Ceremonia e hapjes së Panairit
Ora 16.15- 17.00 
Vizitë e personaliteteve nëpër Panair
Ora 18.00
Vizitë ne Qendrën Kulturore të Fëmijve –Ekspozitë me punime të fëmijve. Motiveve artizanale përmes riciklimit nga dezinjatorë artistë të rinj.
Ora 20.00-21.00
Koncert nga QKF dhe grupi Iso-Polifonik Obelisku
Dita II
09:00 
Hapja e ditës së dytë të Panairit (Pazar)
10.30 – 12.00 
Tryezë e rrumbullakët: “Veshjet popullore tradicionale – probleme të mirëmbajtjes dhe një potencial i madh i pashfrytëzuar për zhvillimin e prodhimit artizanal.” 
12.00 
Konferencë për shtyp 
12.00-13.30 
Tryezë e rrumbullakët: “Punësimi dhe fuqizimi ekonomik i Gruas përmes zhvillimit të artizanatit.”
13.30 – 14.00 
Pavijoni i gatimeve gjirokastrite – «Shijoni ushqimin 
tradicional me produkte bio»
14.00 -19.00 
Vizitë në në Shtëpinë Babameto 
15.00-16.00 
Komisioni inspekton panairin dhe vendos për fituesit e çmimeve
16.30 - 
Ekspozite krijime artistesh te rinj – modele per prodhime artizanale. 
16.30-18.30 
Mbyllja e ditës së dytë të Panairit 
20.30 
“Vallezon Shqipëria” mbrëmje kushtuar kostumeve popullore & Ankandi me prodhimet artizanale. Shpallja e fituesve të çmimeve për prodhimet më të mira të Panairit. 
Dita III
Trashëgimia dhe Punësimi – Tryezë e Rrumbullakët 
E shtunë 28 shtator Ora 12.00 – Shtëpia Babameto
Programi 
10.00 Hapja dhe përshëndetja – S. Petrela 
10.10 -10 30 Assist Impact dhe programi i saj për punësimin e gruas dhe rinisë – TBD
10.-30 – 10.40 Projekti “Përtëritja” – E Roze 

10.40-10. 50 Programet e punësimit për gratë dhe të rinjtë në Gjirokastër – Edi Pesha, drejtor i Drejtorisë së Rajonale të Punës
10.50- 11.00 Mundësite punësimit për grate dhe rininë në artizanat dhe turizëm – Daniela Qiqi pedagoge Universiteti Eqrem Çabej
11.00-11.10 Si punuam me gratë për përgatitjen e produkteve cilësore – paraqitja e katalogut të punimeve nga projekti “Përtëritja” – L. Baoja
11.10-11.30 Diskutime

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate