07 settembre 2014

Krahas pushimeve ne bregdet, turistet e huaj mbeten fanatike te vizitave ne vendet antike. Amfiteatri i Durrësit është një nga objektet me te vizituar këtë sezon ne qytetin bregdetar

Krahas pushimeve ne bregdet, turistet e huaj mbeten fanatike te vizitave ne vendet antike. Amfiteatri i Durrësit është një nga objektet me te vizituar këtë sezon ne qytetin bregdetar. Grupe turistesh nga Barcelona, Madridi dhe vende te tjera shprehin mbresat e tyre pasi kane pare nga Amfiteatrin dhe janë njohur me vlerat e tij historike e arkeologjike. Për Drejtorinë Rajonale te Trashëgimisë Kulturore ne Durrës, sezoni i verës është mjaft i ngjeshur sa i përket vizitave te turisteve ne objektet me rendësi te veçante. Për specialitete e turizmit këtë vere kulmin e frekuentimin e ka shënuar Amfiteatri. Krahas Amfiteatrit, objektet qe kane tërhequr vëmendje për te huajt janë forumi bizantin, torra veneciane, muri i kalasë, termat romake dhe hamami mesjetar....

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate