07 settembre 2014

Festivali i filmit në Pogradec, Mundësi për të promovuar vlerat kulturore dhe turistike të zonës

06 shtator 2014 15:47
Në vitin e katërt të festivalit të filmit dhe kulinarisë në pogradec organizatorët po kuptojnë se një ngjarje modeste që bashkon kinematografinë e sotme të vendeve ballkanike është një mundësi e mirë për të promovuar vlerat e qytetit dhe përreth tij.

Sot është nata e fundit e festivalit ku do të vlerësohen nga një juri joballkanike filmat më të mirë që vijnë nga Bullgaria, Kroacia, Turqia, Greqia, që tregojnë një Ballkan shumëfytyrësh.

Nga 70 filma të shkurtër, artistikë e dokumentarë, si gjithnjë fare pak realizime janë nga Shqipëria. Për të mbushur boshllëkun organizatorët kanë ngritur punëtoritë e të rinjve që në pak ditë të marrin leksione bazë për të hyrë në botën e filit dhe televizionit.

Si festival edhe i ushqimit, gatimet tradicionale u ofrohen vizitorëve në Pogradecit krahas vendeve arkeologjike dhe objekteve kulturore në këtë pjesë të juglindjes ku kryqëzohen si vlera dhe tradita të arta popujsh e etnish.http://www.abcnews.al/lajme/kulture/4/45991

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate