21 febbraio 2015

Turizëm edhe në malësitë e Pukës


puuuukTIRANË, 20 Shkurt / ATSH/ – Kur flasim për turizmin gjithëvjetor, nuk mund të lemë pa përmendur zonën e Pukës, e cila veçohet per pyjet e saj dhe per mundësitë e mëdha për turizëm malor.
Me synim informimin në çdo stinë të vitit për të gjithë turistët që vizitojnë këtë rajon, u bë e mundur edhe çelja e zyrës së  informacionit turistik.
Për operatorët turistikë hapja e zyrës së informacionit ndihmon bizneset e tyre dhe njëkohësisht lehtëson edhe orientimin e turistëve të huaj dhe ata vendas.
Kjo zyrë pritet të shoqërohet edhe nga hartimi i një guide turistike, e cila ende i mungon rrethit të Pukës.
Klima malore e bjeshkëve të larta, e luginave dhe pllajave të Pukës dhe gjelberimi i pyjeve te ahut e të pishës, mbartin vlera kulturore, të trashgimisë popullore si dhe vlera kuruese e shëndetësore. /a.ke/http://www.ata.gov.al/turizem-edhe-ne-malesite-e-pukes-226130.html

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate