10 febbraio 2015

Roch Payet në Berat, leksione dhe takime informuese mbi trashëgiminë kulturore

Roch Payet në ambjetet e Muzeut Onufri në BeratTiranë, 10 Shkurt /ATSH/- Bashkëpunimi shqiptaro-francez mbi çështjet e restaurimit i organizuar si një nismë e Ministrise se Kulturës, Institutit Kombëtar Francez për Trashëgiminë dhe Ambasada Franceze në Tiranë, është ndalur sot  në qytetin e Beratit, ku eksperti Roch Payet ka mbajtur disa leksione  dhe  takime informuese,  dhe shkëmbime praktikash.
Gjate ketij takimi  me restauratorë dhe profesionistë të sistemit të trashëgimisë kulturore nga vendi, Payet ka berë të ditur të rejat më të fundit, praktikat,  teknikat bashkohore, me anën e ligjërimeve.
Gjatë vizitës së tij në Berat, Roch Payet vizitoi gjithashtu Laboratorin e Restaurimit të Veprave të Artit dhe Fondin e Ikonave në DRKK-Berat  ku  Payet  mbajti disa leksione mbi punën diagnostifikuese dhe kushtet ambjentale të ruajtjes ikonave. Leksionet u ndoqën nga restauratorë dhe specialiste të DRKK-Berat dhe QKM-Berat.
Roch Payet gjatë trajnimit
Në ambjentet e Muzeut Onufri në Berat po zhvillohet gjithashtu një trajnimin dy-javor  për të parë nga afër veprat e  këtij muzeu, dhe nevojën e teknikat që duhet të përdoren lidhur me ndërhyrjet restauruese,  trajnim qe do të përfundojë në datën 15 shkurt.
/k.m/f.nhttp://www.ata.gov.al/roch-payet-ne-berat-leksione-takime-informuese-dhe-trajnime-mbi-trashegimine-221820.html

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate