10 marzo 2017

Universiteti i Bristolit ne Angli mer si shëmbull modelin shqiptar të turizmit rural

University-of-Bristol-2TIRANË, 10 Mars / ATSH / –  Një model shqiptar për zhvillimin e turizmin të qëndrueshëm në vendin tone do të jetë pjesë e leksioneve në Universitetin e Bristolit ne Angli, bën të ditur Auron Tare, Drejtor i Përgjithshëm i Agjencise Kombetare te Bregdetit (AKB).
Temat që do të diskutohen në këtë universitet do të jenë mbi krijimin e parkut të  Butrintit, mbrojtja e trashëgimisë kulturore dhe historike, si  dhe përdorimi i saj për zhvillim ekonomik të komuniteteve rurale prane këtyre zonave.
Ky universitet ka marrë për model  çështjet e krijimit të Parkut të Butrintit dhe  modelin  turistik që  po  zhvillohet në bregdet dhe zonat rurale në vendin tone.
Në fund të muajit mars, një ekip pedagogësh dhe studentësh të këtij Universiteti do të vijnë në vendin tone, ku do të diskutojnë dhe do të ndjekin nga afër modelin e turizmit rural  që po  zhvillohet  në Shqipëri. /a.ke/
https://www.ata.gov.al/universiteti-i-bristolit-ne-angli-mer-si-shembull-modelin-shqiptar-te-turizmit-rural/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate