30 aprile 2012

Turizmi Shqiptar. Kush jane vendet mё tё bukura pёr t'u vizituar.Albanian tourism. Who are the most beautiful places for to visit.


Për të kuptuar më mirë bukuritë e njërës prej pikave natyrore më tërheqëse të Shqipërisë, është mirë që udhëtimin ta nisni nga juglindja e Shqipërisë, në itinerarin vazhdues Korçë-Leskovik-Përmet-Tepelenë, ashtu siç vepruam edhe ne.
Të bësh një udhëtim në vjeshtë, në Luginën e Valbonës, duhet të përgatitesh jo vetëm materialisht për çfarë do të marrësh me vete, por në radhë të parë shpirtërisht, për të përballuar dhe shijuar nga ana emocionale, bukuritë befasuese të këtij parku kombëtar verior të Shqipërisë, i cili tashmë është shumë i vizituar jo vetëm nga të huajt por edhe nga mjaft shqiptarë, të ngopur me detin e të etur për aventurë.
Ajo ndodhet diku mes malesh, shumë metra mbi nivelin e detit, e strukur mes kurbave të buta të kodrave, bri pyjeve të dendur e të përjetshëm, duke ngjallur vazhdimisht kërshëri e mister për mënyrat e saj të çuditshme të ekzistencës.
Njё nga revistat dhe guidat turistike mё tё ndjekura nё SH.B.A. e quajtur Frommer’s propozon njё listё me destinacionet mё me vlerё nga e gjithё bota, pёr t’u vizituar nё vitin 2012.
Tiranë 1941. Një udhëzues për alpinistët botuar nga enti editorial DISTAPTUR në Shqipërinë e viteve 40. Një studim mbi "Rapsodet e Maleve Shqiptare" nga Nicola Lo Russo Attoma. Për më shumë, lexoni artikullin në italisht shoqëruar me fotot historike

MONTAGNE D’ALBANIA di Piero Ghiglione: una guida alpinistica dell’Albania degli anni ‘40
"Discovering Albanian Riviera", aktiviteti i organizuar nga AEGEE Tirana 10 ditët e para të gushtit të ardhshëm, është një mundësi e veçantë për të rinjtë europianë të shijojnë bregdetin shqiptar duke shpenzuar pak. Afati i aplikimit mbyllet në datë 15 maj.
Lezha është një  qytet i ngritur në ajër, që mund të shihet nga të  katër anët”, – shkruante në shekullin XII, Ana Komnena e Bizantit. “Si rrallë në ndonjë vend tjetër, – shkruan ajo, - brenda pak kilometrash, në Lezhë rrinë bashkë si syri pranë syrit, deti me rërën, mali me pyjet, Drini me lagunat dhe historia me kulturën.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate