21 aprile 2012

"Turizmi dështon pa energji" - Vizion Plus - News - Lajme

Drejtuesit e pushtetit vendor te disa zonave bregdetare kane denoncuar sot problemet qe kane me energjinë elektrike. Gjate një tryeze ne institucionin e Avokatit te Popullit ku ishin dhe përfaqësues te CEZ shpërndarjes, zyrtare te bashkise se Himares thane se kompania ceke nuk ka kryer asnjë investim ne këtë zone. Sipas tyre, tensioni i rrymës elektrike është shume i ulet, defektet janë te shpeshta dhe ndërprerjet e dritave, te gjata. Por drejtues te kompanisë CEZ thonë se deri me 15 maj, ne këto zona do te përfundojnë disa investime për rimëkëmbjen e rrjetit. Te njëjtin problem kane shfaqur edhe bizneset apo drejtuesit lokale te Komunës se Ksamilit, sipas te cilëve, nëse nuk do te ndërhyhet ne kohe, atëherë sezoni turistik ne këtë zone do te jete i dështuar. The local government authorities in some coastal areas have reported today that they have problems with electricity. During a roundtable on the institution of the Ombudsman which were representatives of CEZ distribution, municipal officials said they Himara Czech company has not committed any investment in this area. According to them, the tension of electricity is very low and defects are frequent interruptions of electricity, long. But company executives say CEZ until May 15, in these areas will end up some investment for network recovery. The same problem also showed local businesses and municipal leaders that Ksamil, according to which, if not to intervene in time, the tourist season in this area will be failed.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate