21 aprile 2012

Pranvere ne zonat bregdetare - Vizion Plus - News - Lajme


Dhjetëra kilometër larg qyteteve me dëborë, Vlora përjeton një tjetër realitet. Banoret kane shfrytëzuar temperaturat deri ne 20 grade celsius te kësaj te shtune, për te bere xhirot e munguara përgjatë bregut te detit. Fundjava e fundit e shkurtit duket shume afër pranverës me ngrohtësinë e kësaj dite. Por me sa duket qytetaret e Vlorës kane ende te gjalla imazhet e veriut te vendit mbuluar nga dëbora e nuk ngurroje te bëjnë krahasim mes fundjavave qe kalojnë. Edhe pse duket herët për te nisur sezoni turistik, përgjatë bregut te detit syri te kap edhe me te guximshmit qe nuk kane ngurruar te dalin me rroba banje. Ndërsa për banoret e tjerë, kjo e shtune ka qene dita perfekte për te shëtitur fëmijët e për te kuptuar se dimrit dhe ditëve te acarta ku rrinin mbyllur ne shtëpi, tashme u erdhi fundi. Tens of kilometers away from cities with snow, Vlora experiencing another reality. Residents have use temperatures up to 20 degrees Celsius for this Saturday, to make the missing laps along the shore of the sea. Last weekend of February seems very close to spring with the warmth of the day. But apparently the citizens of Vlora have yet to live imagery of the north of the country covered by snow and do not hesitate to compare the weekends to go. Even though it seems early to start tourist season along the sea to catch the eye with guximshmit who have not hesitated to go with the swimsuit. As for other people, this Saturday was the perfect day to walk children to understand that crisp winter days where they were staying at home, now came to a close.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate