24 marzo 2016

Projekt menaxhimi për Parkun e Alpeve

ThethiTIRANË, 24 Mars / ATSH / – Parku Kombëtar i Alpeve shtrihet në tre shtete, Shqipëri, Kosove e Mali i Zi dhe është një nga atraksionet turistike më të vizituarit nga turistët e aventurës dhe të natyrës. Por, problematika që paraqet ku park është infrastruktura rrugore, ajo mjekësore si dhe problemi i energjisë elektrike. Menaxhimi me efikasitet i këtij parku paraqet disa probleme që kanë të bëjnë me ruajtjen e pyjeve nga prerjet, gjuetia e ndaluar si dhe ndërtimi i disa HEC në zonën e Valbonës. Por, Agjencia e Zonave te Mbrojtura Shkoder ka nje projekt konkret për menaxhimin e Parkut Kombëtar të Alpeve, që do të përfshije 86 mije hektare siperfaqe.
Specialistët e kësaj agjencie  tregojnë për  punën e realizuar mbi planin e menaxhimit të këtij projekti që së shpejti pritet të miratohet nga ministria përkatese. Për specialistët, ndërtimi i HEC paraqet një ndër problematikat më shqetësuese që konstatohet në territorin që do të përfshijë Parku Kombetar i Alpeve. Krijimi i këtij parku, i cili do të jetë më i  madhi në vend, pasi shtrihet nga Vermoshi në Valbonë, është me rëndesi të veçantë sepse do të shërbejë si bazë për krijimin e zonës së parë të mbrojtur ndërkufitare me Malin e Zi dhe Kosovën. Ndërkohë, Parku Kombetar i Alpeve përfshinë edhe 2 parqet kombetare ekzistuese, atë të Thethit dhe Luginës së Valbonës. /a.kehttp://www.ata.gov.al/projekt-menaxhimi-per-parkun-e-alpeve-391116.html

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate