23 marzo 2016

Kanionet e Holtës, atraksioni turistik i raftingut i pa zbuluar akoma

12063789_1198534660173330_4150405840765415831_nTIRANË, 23 Mars / ATSH- N.Lena/- Një nga perlat e bukurisë natyrore të vendit tonë është dhe Kanioni Holtës, që ndodhet në lumin me të njëjtin emër Holta dhe nis shtrirjen e tij  nga fshati Bardhan deri në fshatin Kobash me gjatësi rreth 3 km, ndërsa shpatet e luginës ngjiten lartë deri në i 100 – 150 m dhe me thellësi të ujit që shkon deri në 3 m.
Në shpatet e thepisura në rrjedhën e tij, gjenden shumë shpella karstike që janë të vizitueshme nga natyralistët dhe aventurierët e ngjitjeve sportive.
Kjo rrjedh lumore gjendet në zonën e Gramshit dhe mungesa e zhvillimit të infrastrukturës rrugore e mbanë të izoluar këtë atraksion turistik tepër interesant në qendrën gjeografike shqiptare.67_big
Veç lumit me kanionet e mrekullueshëm të tij, në shpatet malore të kësaj zone, gjenden pyje me drurë të rrallë si panja, bredhi, pisha si dhe mjaft specie të rralla kafshësh dhe shpendësh.
Këto pyje janë dhe habitati i ariut të murrmë, një specie gati në zhdukje prej gjuetisë së paligjshme që ushtrohet akoma.
Një investim në fushën e turizmit në infrastrukturën dhe rrjetin rrugorë të kësaj zone, veç të tjerash do të sillte dhe një zhvillim të përhershëm ekonomik, jo vetëm nga turizmi por edhe atë bujqësorë e blegtoral.
Pushteti lokal dhe shoqëritë turistike duhet ta shohin me përparësi këtë atraksion turistik dhe të nisin investimet në hoteleri, kampingje, bujtina dhe ta reklamojnë në rrjetet sociale dhe ato mediatike.
maxresdefaultKanionet e lumit të Holtës, vizitohen duke u nisur nga Gramshi-Bardhan-Kabash, një rrugë e vështirë për makinat me një gjatësi rreth 18 km.
Kjo zonë dhe kjo rrjedhë lumore është një e atraksion turistik për pasionantët e natyrës dhe aventurës.
/a.ghttp://www.ata.gov.al/kanionet-e-holtes-atraksioni-turistik-i-raftingut-i-pa-zbuluar-akoma-390676.html

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate