14 maggio 2016

Sezoni turistik 2016 plot pritshmëri - Hiqen vizat për disa vende, mes tyre edhe Rusia Albania facilitate regime visas for some countriesturizem1TIRANE, 13 Maj/ATSH/-Në prag të çeljes së sezonit turistik dhe të praktikës së konsoliduar prej disa vitesh,  Këshilli i Ministrave ka vendosur heqjen e vizave për shtetasit nga vendet e Arabisë Saudite, Katarit, Omanit, Rusisë, Gjeorgjisë dhe Bjellorusisë, për periudhën 15 maj – 1 nëntor 2016.
Ky vendim është marrë pas propozimit të bërë nga Ministri i Punëve të Jashtme dhe Ministri i Punëve të Brendshme, me sugjerim edhe të Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes, për Çështjet e Turizmit.
Sipas këtij vendimi, shtetasit nga vendet e mësipërme, kanë të drejtë të hyjnë në Republikën e Shqipërisë të pajisur vetëm me pasaportë pa vizë.
Heqja e vizave për këto shtete bëhet me qëllim tërheqjen e turistëve të huaj për këtë sezon vjetor.

/a.g/

Albanian National Tourism Agency request for the abolition of visas for some countries to which Albania has been rewarded by the Government's decision. NTA objective is to attract tourist from different part of the world and extension of the summer season period in Albania in the context of sustainable tourism and enhance economic development.
The citizens from Saudi Arabia, Belarus, Georgia, Qatar, Oman and Russia can enter in Albania without a short-term visa (without a visa Type C) tourism during the period 1 June 2016 – 1 November 2016 by albania.al

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate