29 maggio 2016

ATA, marrëveshje për taksat e hotelerive në Tiranë

ataTIRANË,2 5 Maj / ATSH / – Në sezonin turistik veror, Shoqata Shqiptare e Turizmit (ATA), ka arritur një marrëveshje me disa institucione përgjegjëse dhe bashkinë e Tiranës, që  taksa e qytetit (e fjetjes) për hotelet e Tiranës në periudhë sezoni turistik, të fiksohet në 350 Lek /dhomë/nate qëndrimi për Rogner, Sheraton dhe Hotel Tirana International, ndërsa për të gjithë hotelet e tjera 140 Lek/dhomë/nate qëndrimi.
Ky është një tregues i bashkëpunimit të shoqatës me institucionet menaxhuese të hotelerive në dobi të turizmit Shqipëtarë.
Në harkun kohor të  një viti, kjo është arritja e dytë në fushën e taksave dhe tatimeve për bizneset e linjës. Para 8 muajsh u  realizua  ndryshimi i urdhrit të Ministrisë së Financave për mënyrën e faturimit të shërbimit në restorante. Këto shërbime janë arritje për të gjithë industrinë turistike,bëjnë të ditur burime nga Shoqata Shqiptare e Turizmit.
/n.l/ /a.g/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate