24 maggio 2016

Kete sezon veror 2016 Plazhet do të jepen me qira nga bashkitë, monitorimi nga AKB(eshte koha dhe momenti i duhur?)

Drejtori i Agjencisë Kombëtare të Turizmit, Ardit Çollaku
Drejtori i Agjencisë Kombëtare të Turizmit, Ardit Çollaku
TIRANE, 23 Maj/ATSH/- Plazhet do të jepen me qira nga pushteti vendor gjatë këtij sezoni turistik, por do të mbikëqyren nga Agjencia Kombëtare e Bregdetit. Subjektet të cilat duan të përfitojë duhet që më parë të plotësojnë një sërë kushtesh.
Përmes një vendimi, qeveria ka përcaktuar se subjektet do të lidhin kontratën me bashkitë dhe më pas zbatimi i saj do të monitorohet nga Agjencia Kombëtare e Bregdetit.
Në një prononcim për ATSH-në, kreu i Agjencisë Kombëtare të Turizmit  Ardit Çollaku, bëri të ditur se është një vendim qeverie që rregullon mënyrën si jepet plazhi me qira dhe është një detyrë që i mbetet bashkisë të marrë masat e duhur.
“Do ketë edhe një risi të re pasi do jetë ministria përgjegjëse për Turizmin me Agjencinë e Bregdetit që do të mbikëqyrë kontratat që njësitë vendore do të bëjnë me individët përkatës”, tha Çollaku./a.gjonaj/ /a.ghttp://www.ata.gov.al/collaku-per-atsh-plazhet-do-te-jepen-me-qira-nga-bashkite-monitorimi-nga-akb/
OPINION I HTA; ja pse turizmi ne shqiperi nuk do kete zhvillime te shpejta se njerez jo profesional kan zene vendet atyre qe profesionalizmin e kan ne gjak. Si mund te dalesh me kete forma te teja menaxhimi ku ne shqiperi eshte hapur sezoni veror ne disa nga vendet me te njohura turistike. Kjo situte krijon vetem zhgenjime ne oersonat qe investojne kohe dhe leke ne kete sektor.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate