10 aprile 2016

Sarandë- Pesë qytetërime të lashta mirëpresin turistët kete sezon

syTIRANE, 9 Prill /ATSH-E,Xhajanka/- Trashëgimia kulturore në rrethin e Sarandës përben një nga thesaret më të rëndësishëm të historisë dhe artit, jo vetem për rajonin më jugor të vendit, por edhe të Shqipërisë.
Relievi piktoresk bregdetar i ndërthurrur me larmishmërinë e trashigimisë kulturore që ofron rrethi i Sarandës, e klasifikojnë këtë rajon me një atraksion të veçantë turistik për vizitorët e huaj dhe vendas.
Bashkia Sarandë, pas ndërhyrjeve restauruese, apo mirëmbajtëse dhe mbikëqyrjes së vazhdueshme nga ana e specialistëve, informon se këtë vit, 13 kështjella, 21 tempuj dhe objekte kulti, 5 qytetërime të lashta dhe dhjetra monumente të tjera, krenari e trashigimisë kulturore, janë gati të mirëpresin turistët dhe vizitorët për të parë nga afër ambientet dhe historinë që ofrojnë.
Monumentet e kulturës në Sarandë
KALATE DHE KESHTJELLAT:
Kalaja e Fshatit Borsh http://goo.gl/maps/zQAz
Kalaja e Badhrës Borsh http://goo.gl/maps/bKxB
Kalaja e Skllapoit Vergo http://goo.gl/maps/H2tD
Kalaja Trekendore e Ali Pashes http://goo.gl/maps/gGvV
Kalaja e Ali Pashes Vivar http://goo.gl/maps/mFUj
Kalaja e Lëkurësit http://goo.gl/maps/z9SA
Kalaja e Delvines https://goo.gl/xX1kfm
Kalaja në Karalibeut https://goo.gl/g6HWX0
Kalaja mbi Fshatin Vagalat http://goo.gl/maps/vZnJ
Kalaja e Shëngjinit Karroq http://goo.gl/maps/KJol
Kalaja e Paleomanastrit Karroq http://goo.gl/maps/KJol
Kalaja e Rripesit Zminec https://goo.gl/ETStMc
Kalaja e Ali Pashes – Mahalla https://goo.gl/zxYkl1
OBJEKTE KULTI :
Kisha e Manastirit Krimanove Piqeras http://goo.gl/maps/Drn1
Manastiri dhe Kisha e Kakomese http://goo.gl/maps/YIqh
Manastiri dhe Kisha e Shen Marise Krorez Nivice https://goo.gl/NvKhFl
Manastiri i 40 Shenjtoreve https://goo.gl/GlS3Nf
Manastiri i Shen Gjergjit http://goo.gl/maps/jOZn
Kisha e Shen Marise Kameno Kakodhiq http://goo.gl/maps/nzcb
Kisha e Shen Thanasit Kardhikaq http://goo.gl/maps/2l9i
Kisha Shen e Premte Lukove https://goo.gl/bHqJ01
Kisha e Shen Thanasit Pece https://goo.gl/K6fHWV
Manastiri i Shënkollit Mesopotam http://goo.gl/maps/kndP
Kisha e Shen Kollit Dhrovjan http://goo.gl/maps/iDXb
Kisha e Shen Marise Kostar https://goo.gl/q3Ewc6
Kisha e Shen Marise Malçan https://goo.gl/QeN3Ay
Kisha e Shen Gjergjit Leshnice e Siperme http://goo.gl/maps/oLvX
Kisha e Shen Thanasit Leshnice e Siperme http://goo.gl/maps/oLvX
Kisha e Manastirit te Shen Kollit Dhiver http://goo.gl/maps/HujO
Kisha e Manastirit te Shen Marise ne Malin e Dhivrit http://goo.gl/maps/FpNY
Kisha e Shen Gjergjit Shpellë Dhiver http://goo.gl/maps/HujO
Manastiri dhe Bazilika Ciflik https://goo.gl/RYa8sZ
Tempulli Antik Dober https://goo.gl/LfTe7a
Xhamia e Gjin Aleksit Rusan http://goo.gl/maps/9bXn
Sinagoga dhe Bazilika e Sarandes https://goo.gl/oePVgV
QYTETERIMI I LASHTE :
butiQyteti Antik Butrint http://goo.gl/maps/ZC8s
Qyteti Antik Foinike https://goo.gl/AQME8k
Qyteza e Cukës së Shqiponjës https://goo.gl/4vH71a
Qyteza e Malçanit https://goo.gl/QeN3Ay
Rrenojat e Fshatit Kamenice https://goo.gl/VWkxEJ
BANESA ANTIKE:
Banesa e Gjin Gjipalit Corraj http://goo.gl/maps/jkCs
Banesa e Xhavit e Xh. Xhangos Tatzat https://goo.gl/ecPbnW
Banesa e Shefiko Xhangos Tatzat https://goo.gl/ecPbnW
Banesa e Gjin Gjipalit Corraj http://goo.gl/maps/jkCs
Banesa e Xhavit e Xh. Xhangos Tatzat https://goo.gl/ecPbnW
Banesa e Shefiko Xhangos Tatzat https://goo.gl/ecPbnW
Vila Antike e Metoqit http://goo.gl/maps/s804
Vila Antike e Çukës + Trualli i Mureve Antike Çukë http://goo.gl/maps/fS5z
Banesa e Alush Dizdarit
Banesa e Vasil Zhupes Dhrovjan i Siperm http://goo.gl/maps/Xbg4
Banesa e Evro dhe E. Koçolenit Dhrovjan i Siperm http://goo.gl/maps/Xbg4
Banesa e Jorgo + Koço Agores Dhrovjan i Siperm http://goo.gl/maps/Xbg4
Banesa e Foto Konomit Sirakat http://goo.gl/maps/ime9
Banesa e Petro Shekes Leshnice e Poshtme http://goo.gl/maps/wGFa
Kulla e Fshatit Vagalat http://goo.gl/maps/vZnJ
Banesa e Gaqi Papes Sopik http://goo.gl/maps/vktY
Banesa e Risto Mitropullit Rumanxa
Vila e Mallathresë Fortifikim
Banesa e Hazbi Sherifit Dishat http://goo.gl/maps/X53t
Banesa e Bardhyl dhe Shaban Barjamit Shalës https://goo.gl/9HmYtY
Banesat e Konispolit http://goo.gl/maps/GvD1
OBJEKTE ANTIKE:
Muret Antike Hundecove + Qafa e Pazarit http://goo.gl/maps/3D1V
Ura e Jesirit nen Tatezat https://goo.gl/ecPbnW
Ura nen Shkemb Tatezat https://goo.gl/ecPbnW
Ura e Çines mes Tatezatit e Kalases http://goo.gl/maps/h4me
Ura e Gurit mbi Kalase http://goo.gl/maps/h4me
Ura e Jesirit + Kalldremi Kalase http://goo.gl/maps/h4me
Mulliri Derstil i Kalases http://goo.gl/maps/h4me
Ujesjellesi Romak Xarre http://goo.gl/maps/iz9m
Diapor Vivar http://goo.gl/maps/rx3e
Kalivoi http://goo.gl/maps/HvST
Cisterna Romake https://goo.gl/DCrSLr
Salla me Mozaik tek Posta e Vjeter Sarande https://goo.gl/BqXyte
Muri i Demës https://goo.gl/8IxlDN
Rrenojat e Ures se Gurte Vane http://goo.gl/maps/UEk9
Puset e Vjetra Dhrovjan http://goo.gl/maps/Xbg4
Ura nen Kishen e Shen Gjergjit Leshnice e Siperme http://goo.gl/maps/oLvX
Ura me Qemer ne Leshnicen e Poshtme https://goo.gl/2XNbFY
Gurore Antike Shkallë https://goo.gl/tcdQga
Shpella e Fshatit Senice http://goo.gl/maps/eEML
Keshtjella e Onhezmit https://goo.gl/LyBXTL
Varri nr. 43 Vergo http://goo.gl/maps/H2tD
Varrezat e Fshatit Vergo http://goo.gl/maps/H2tD
Tumat e Bajkaj https://goo.gl/OHDtjG
Kulla e Janit ne fshatin Janjar https://goo.gl/iNuOWq
/sarandaweb/ e.xh/ /a.kehttp://www.ata.gov.al/sarande-pese-qyteterime-te-lashta-mirepresin-turistet-kete-sezon/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate