22 aprile 2016

Riciklimi Një shembull frymëzues për një mjedis ekologjik dhe turistikkukTIRANË, 21 Prill / ATSH /-  Një student i Inxhinierisë Agrare, drejtimi Akuakulturë dhe Menaxhim Peshkimi, i quajtur Besart Halilaj, pasionin e tij për natyrën e ka shprehur përmes një inciative të shtyrë vetëm nga dëshira, pa asnjë mbështetje financiare nga dikush tjetër, por me të ardhurat e veta ka dhënë një shëmbull ekologjik tepër frymëzues.
Në fshatin Shtiqën, 10 minuta larg qytetit të Kukësit, një sipërfaqe prej 500-600 m2 është shndërruar në një mjedis ekologjik mbresëlënës.
Gjithçka është  realizuar me materiale të riciklueshme si, gomë, plastikë, qelq, bojëra, qe krijojnë një mjedis të këndshëm, paqësor, estetik dhe çlodhës për çdo vizitor që do të gjendet në oborrin e shtëpisë së Besartit, ku gomat e makinave janë shndërruar në vazo lulesh dhe tavolina dhe karrike ku çdo mysafir mund të shijojë një kafe nën ajrin e pastër që të ofron ky oborr dhe të shlodhë sytë në rezervuarin që pret të popullohet me peshq. Kjo zonë shfrytëzohet nga vizitore vendas e të huaj për turizmin ekologjik dhe atë të natyrës. /a.kehttp://www.ata.gov.al/nje-shembull-frymezues-per-nje-mjedis-ekologjik-dhe-turistik/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate