01 aprile 2016

Gjatë punimeve për rrjetin e ujësjellësit, zbulohen rrënoja të Sarandës antike


Saranda
TIRANE- Gjatë punimeve për rrjetin e ri të brendshëm të ujësjellësit në qytetin bregdetar të Sarandës, janë zbuluar materiale arkeologjike të qytetit antikt Onezmit (shekIV-VI p.k).
Burimet bëjnë të ditur se dy trakte muri u zbuluan gjatë hapjes së një kanali të ri për instalimin e një tubacioni të ujit të pijshëm në afërsi të një sfere romake në afërsi të bregdetit dhe rreth 100 metër në lindje të qendrës polivalente.
Mësohet se kompania sipërmarrëse “Strabeg” ka ndërprerë punimet në pjesën e kanalit për t’u krijuar mundësi, specialisteve të arkeologjisë dhe monumenteve për shqyrtimin e vlerave të mundshme të fragmentit të rrënojave antike.
(m.k/BalkanWeb. http://www.balkanweb.com/site/gjate-punimeve-per-rrjetin-e-ujesjellesit-zbulohen-rrenoja-te-sarandes-antike/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate