17 novembre 2014

Djathi 'Mishavina' një trashëgimi për t’u mbrojtur i zones se Kelmendit, qe nuk do jete kurre i konkuruar nga asnje vend i botes per arsye se prodhohet vetem ne Kelmend!

Panairi shijimi i Mishavines u organizua nga Ministria e Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave në bashkëpunim me VIS Albania dhe Slow Food Internationaledhe Sh.B.R "Fryma e Kelmendit" ne ambjentet e Ministrise se Bujqesise.
Ne fjalen e tij pershendetese zv.Ministri i Bujqesise Alban Zusi shprehi mirnjohjen e tij ndaj z.@Pier Paolo Ambrosi per punen a palodhshme edhe kontributin e dhene nga ana e tij per 22-vite neShqiperi, gjithashtu ofroi mbeshtetjen e ministrise per te gjithe prodhuesit e tradites.
Ai tha: " Ajo qe do te na identifikojne ne Europe jane pikerisht ato gjera qe behen ne nje fshat te larget diku atje larg ne Kelmend, sepse turisti vjen per te kerkuar dicka qe nuk e ka provuar ne vendin e tij, ne menyre qe kur te kthehet te tregoje nje eksperience".
Ne kete panair moren pjese 12 familje nga fshatrat e Lepushes edhe Vermoshit te cilat prezantuan nje kampion mishavine perpara z.Piero Sardo president i fondacionit Slow Food per Biodiversitetin, edhe "Aleanca e Chef" e perbere nga Chef te ndryshem te kuzhines Shqiptare. z.Piero Sardo nder te tjera tha:" Mishavina per tu bere Presidio perpara duhet shkruar nje rregullore, e cila duhet te pranohet dhe respektohet nga te gjithe "prodhuesit Presidio", gjithashtu ai tha qe per mishavinen duhet te punohet shume edhe me kujdes. Nga te gjithe kampionet e mishavines te provuara nga Anetare te Slow Food edhe nga anetare te "Aleanca e Chef" kampioni i mishavines i cili u pelqye me shume ishte mishavina e familjes @Nua e Flora Vushaj.
Pastaj dita vazhdoi me shijim produktesh të përgatitura me djathin
Mishavinë nga resoranti Mrizi i Zanave "Themelues i Slow Food Albania", të shoqëruara me verë Kallmet, pastaj dreka po tek Mrizi i Zanave sponsorizuar nga VIS Albania.


Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate