08 maggio 2015

MIA dhe ATSH; krijimi i një network-u për shkëmbim informacioni në periudhën e turizmit 2015

takim me  MIA Maqedoni (5)Foto ADrejtues  të dy Agjencive zhvillojnë  një takim pune në ambientet e Agjencisë Telegrafikë Shqiptare
Tiranë, 8 Maj /ATSH/- Rritja e komunikimit midis  dy agjencive të lajmeve, Agjencisë Telegrafike  Shqiptare (ATSH) dhe asaj maqedonase të lajmeve (MIA), në mënyrë specifike : krijimi i një network-u të përbashkët për shkëmbim informacioni në periudhën e turizmit, ishte në qendër të takimit të organizuar nëtë premte në  mjediset  e ATSH–së, midis përfaqësueve të dy agjencive. Periudha e verës karakterizohet nga një fluks i turistëve të vendeve  të Ballkanit drejt Shqipërisë dhe në mënyrë të veçantë nga Kosova dhe Maqedonia. Një informacion i shpejtë, i detajuar  dhe që nxit në mënyrë pozitive promovimin e asaj që ofon vendi ynë në këtë periudhë, ka bërë që të rritet ndjeshëm  synimi që  kapacitetet turistike të shfrytëzohen nga  turistët maqedonas, numri i  të cilëve është në rritje. Duke e parë këtë, jo vetëm si përgjegjësi, por edhe si mision, sfafet e dy agjencive kanë vendosur në qendër të bashkëpunimit të tyre, mundësinë që të ketë një informacion sa më të përditësuar dhe konkret, me të gjitha të dhënat e kërkuara për  qytetarët e të dy vendeve.
ATSH është e fokusuar në punën e saj  në përpjekjet për promovimin e vlerave turistike dhe  mundësive që ofron vendi ynë në këtë drejtim,si një nga asetet më të rëndësishme të ekonomisë kombëtare. Pikërisht për  krijimin e një dimensioni të ri komunikimi, erdhën në Shqipëri me ftesë të drejtorit të përgjithshëm të ATSH-së, Gëzim Podgorica , zëvëndësdrejtori i përgjithshëm i MIA-as, Halit Ajdini, kryeredaktorja e  lajmeve, Pandora Arosovska Goceva  dhe redaktorja përgjegjëse, Slavica Stefanovska.
takim me  MIA Maqedoni (6)Foto ABashkëbiseduesit ndanë opinionin e përbashkët se dy agjencitë kanë një  bashkëpunim shumë intensiv  e konkret, i cili krijon mundësinë që të rritet e zgjerohet më shumë, duke u fokusuar në fusha me interes reciprok për të dy palët. Ekonomia dhe turizmi, si fusha që  kanë nevojë për të sjellë informacion  më të detajuar për publikun në Shqipëri dhe Maqedoni,  u vlerësuan  si prioritare në vijim të komunikimit e shkëmbimit të informacionit midis dy palëve. Si dy vende me destinacione  turistike që kanë interes  jo vetëm për  qytetarët shqiptarë dhe maqedonas, por  edhe për ata perëndimorë,  informacioni që mund të sjellin  dy institucionet tona, krijon një sensibilitet pozitiv  shumë të rëndësishëm.
Duke vizituar  mjediset e ATSH-së dhe duke komunikuar nga afër me stafin e gazetarëve e përkthyesve, kolegët maqedonas, vendosën kontakte të drejtëpërdrejta me kolegët shqiptarë, gjë e cila domosdo do të bëjë edhe më konkret e të frtytshëm  marrëveshjen  midis dy agjensive. ATSH është në një komunikim të shtuar në këtë periudhë edhe me agjenci të tjera të rajonit lidhur me  informacione sa  të plota  që kanë  turizmin si  fushë prioritare.http://www.ata.gov.al/mia-dhe-atsh-krijimi-i-nje-neteork-u-per-shkembim-informacioni-ne-periudhen-e-turizmit-260989.html

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate