16 agosto 2015

Një shteg i përbashkët turistik Shqipëri- Kosovë- Maqedoni, mbështetet nga GIZ

Një shteg i përbashkët turistik Shqipëri- Kosovë- Maqedoni, mbështetet nga GIZ

gizTIRANË, 14 Gusht / ATSH- N.Lena/ – Në  qytetin e Prizrenit  u organizua një takim për të diskutuar në lidhje me realizimin e projektit për hapjen e një shtegu turistik ndërkufitar Shqipëri- Kosovë – Maqedoni, i cili do të kalojë nëpërmjet zonave të mbrojtura të tre vendeve, duke filluar nga Parku i Shebenik – Jabllanices, Korab- Koritnikut dhe Sharrit.
Në këtë takim morën pjesë përfaqësues të AdZM Kukës, AdZM Librazhd, Agjensionit të Zonave të Mbrojtura Prizren, përfaqësues të Komunës Shtërpce Kosovë, Shërbimit Turistik, komuna Gostivar, përfaqësues të Shërbimit Turistik, komuna Tetovë, përfaqësues të operatorëve turistikë nga të tre vendet.
Ky shteg do të kontribuojë në përgatitjen e paketave turistike të përbashkëta, në promovimin e vlerave natyrore, turistike e etnokulturore të rajonit. Projekti mbështetet nga GIZ, Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni. /a.kehttp://www.ata.gov.al/nje-shteg-i-perbashket-turistik-shqiperi-kosove-maqedoni-mbeshtetet-nga-giz-298950.html

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate