04 novembre 2016

Turistë sportivë ngjiten në majat e Shebenikut

shebeTIRANË, 31 Tetor /ATSH/ – Parku Kombëtar Shebenik-Jabllanicë është kthyer në një destinacion turistik të përhershëm ku dashamirësit e natyrës kalojnë fundjavat e tyre.
Ky park në veçanti tërheq turistët sportivë që pëlqejnë të ngjisin lartësitë e kreshtave malore që ndodhen në formacionet malore brenda parkut. Një punë të lavdërueshme në tërheqjen e vizitorëve vendas dhe të huaj drejt këtij parku ka në veçanti stafi menaxhues i AdZM-së së Elbasanit.
Shebeniku është një mal që ndodhet në lindje të  vendit. Shebeniku ka disa maja që arrijnë mbi 2000 metra lartësi. Pika më e lartë është Maja e Shebenikut në lartësinë 2253 m mbi nivelin e detit. Ajo ndodhet në Veri Perëndim të Shebenikut. shebe1Rreth saj  shtrihen disa liqene malore.
Këto lartësi janë të pasura me një florë të dendur ku rritet një faunë e egër tepër e veçantë në trojet shqiptare, siç është rrëqebulli, ose ndryshe tigri i Ballkanit.
Edhe kjo fundjavë kishte mysafirë në këto maja të rinj të Shoqatës Alpino-Turistike Dajti, të cilët u shoqëruan nga guidat e parkut./m.m/
https://www.ata.gov.al/turiste-sportive-ngjiten-ne-majat-e-shebenikut/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate