21 novembre 2016

Grupi amerikan ”Patagonia”, promovon traditën dhe kulturën tepelenase

15094240_1808983132701998_244261561574394195_nTEPELENE, 21 Nëntor /ATSH/ – Kompania brand e markës Amerikane “Patagonia” të prodhimit të veshjeve dhe dizajnit, përfshirë ndër 10-shet më të fuqishme të tregut botëror, ka zgjedhur të mbrojë dhe promovojë mjediset shqiptare dhe pikërisht lumin Vjosa si dhe luginën e Bënçës dhe të Kurveleshit në këtë fundjavë.
Nisur nga partneri i tyre shqiptar, Ekoalbania, i cili në bashkëpunim me sektorin e kulturës trashëgimisë dhe turizmit pranë bashkisë, u njoh me vlerat e traditës sonë, të labërisë në përgjithësi dhe Tepelenës në veçanti.
Të ndalur në fshatin Bënçë ku xhiruan dhe klipet për promovimin e zonës në rrjetet më të fuqishme botërore, nuk mund të kalonin pa u përshëndetur me mjeshtrin e këngës labe Golik Jaupi, i cili si çdo herë e mban portën hapur për miqtë që ofrohen në shërbim të vendit dhe komunitetit tepelenas.15056313_1808982909368687_5545048512069904559_n
Gjatë bisedave mjaft miqësore, Goliku ju shpjegoj atyre artin e këngës labe traditat dhe kulturën, e cila do ti impresiononte, duke e ftuar mjeshtrin në shtetin e tyre të Teksasit,  për t’ja thënë këngës labe që është po aq e lashtë sa vetë jeta e njerëzimit. 
Në këtë bisedë me miqtë tanë amerikan përveçse këtij promovimi te paçmueshëm , dhe dashurisë së madhe për malet , lumenjtë dhe traditat tona, ata premtuan se do të ishin përherë të gatshëm për ti mbrojtur këto mjedise nga shkatërrimi i HEC-eve sikur është përfshirë harta e zonës ,por dhe të financojnë në projekte të cilat kanë qëllimin tonë të përbashkët.
15109428_1808983146035330_7366706092688778718_n-copy“Le të shpresojmë veç të tjerash që me këta miq të mrekullueshëm të mund të realizojmë disa nga objektivat tona, të cilat kanë në fokus zhvillimin e turizmit kulturës dhe trashëgimisë, e që më pas të sjellë drejtë banorëve atë që do të quhej magjia e ndryshimit të jetës sociale, ekonominë e gjithë zonës tonë”, thekson Bashkia e Tepelenës. /a.g/
https://www.ata.gov.al/grupi-amerikan-patagonia-promovon-traditen-dhe-kulturen-tepelenase/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate