11 novembre 2016

Dëbora e parë sjell edhe vizitorët e parë në malin e Korabit


korabTIRANË, 11 Nëntor / ATSH / – Korabi është një nga malet më të larta të Evropës Juglindore, i cili shtrihet përgjatë kufirit të Shqipërisë dhe Maqedonisë.
Vend i pasur me bukuri të rralla natyrore, me gurë, shkëmbinj dhe kullota të vjetra, të cilat vizitohen nga shoqata të shumta alpinistësh që arrijnë të ngjiten deri në majën e saj, e cila ka lartësinë 2764 m.
Nga ana e Maqedonisë mund të udhëtohet deri në fshatrat e Rekës duke udhëtuar nga Gostivari.
Vargmali i Korabit shtrihet mbi 40 kilometra në drejtimin veri-jug midis pjesës së poshtme të Drinit të Zi dhe saj kontribues Radika.
Ajo është e vendosur rreth trekëndëshit kufitar të Shqipërisë, Maqedonisë dhe Kosovës, në jug-perëndim të maleve të Sharrit.
korabi1Në anën perëndimore, mali bie thikë mbi muret shkëmbore. Ana veriore përbëhet nga shkëmbinj të thepisur.
Një disa qindra metra në jug është një tjetër majë, maja e Moravës, e cila është 2718 metra.
Klima është alpine dhe përfshin disa elemente të florës alpine. Mali i Korabit është i pasur  me  ujvara spektakolare në luginën e sipërme të lumit.
Tëshmë ka nisur periudha dimërore në këto lartësi dhe vizitorët e parë të deborës, ata që pëlqejnë skitë dhe ngjitjet alpine, kanë mbërritur. /a.ke/
https://www.ata.gov.al/debora-e-pare-sjell-edhe-vizitoret-e-pare-ne-malin-e-korabit/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate