17 gennaio 2017

Vogue: Shqipëria dhe Kosova, ndër 9 destinacionet që çdo grua aventuriere duhet të vizitojë në 2017

Caribbean-adventure-women_hikingTIRANË, 17 Janar/ATSH/.- Me shtigje të reja dhe shtëpiza të hapura përreth globit, kurrë nuk ka qenë një kohë më e mirë, për të veshur çizmet tuaja të ecjes dhe për të nisur një aventurë në disa nga destinacionet më të bukura në botë, shkruan revista e njohur “Vogue” për destinacionet që çdo grua aventuriere duhet të vizitojë në 2017.
Nëse ju kërkoni të shkoni në malet e Amerikës së Jugut, ose të ngjiteni në malet e egra evropiane, apo të shikoni pinguinët në Antarktid, tani është koha për t’u njohur me shumicën e vendeve më të paeksploruara të botës.
Në vendet e Ballkanit përmenden Kosova dhe Shqipëria si vende atraktive për ecje malore. “Gjatë udhëtimit mund të njiheni me trashëgiminë e pasur kulturore të rajonit, duke qëndruar në fshatrat lokale që gjenden në zonat malore apo në bregdet”, theksohet në shkrimin e revistës.
Destinacionet kryesore që çdo grua duhet të vizitojë në 2017 janë Peruja, Antarktida, Australia Perendimore, Finlanda, Kanadaja, Ballkani, Nepal , Jordani dhe Kenia./k.s/
The Balkans
If you whisper the words Via Dinaricain a room of adventure travelers, heads will turn. In 2017, the official map completion of the 1,200-mile Via Dinarica will be finalized, creating a reliable, graphed system for travelers to self-hike through the western Balkans. The trail begins and ends in Slovenia and Macedonia, respectively, running through Croatia, Bosnia and Herzegovina, Montenegro, Serbia, Kosovo, and Albania along the way. Trekkers can experience the rich, cultural heritage of the region during homestays in local villages and mountaintop or seaside huts. On a trip with Mountain Travel Sobek, carve out 22 days to explore six of the eight Via Dinarica countries. The 128-mile route weaves through the unexplored region, where limestone peaks meet the Adriatic Sea and views of glacier-fed lakes prove frequent. If you prefer to cycle the Balkans, opt for a spot on The Odyssey with TDA Global Cycling, a seven-week tour from Athens to Amsterdam that stops in Albania, Montenegro, Bosnia, Croatia, and Slovenia.
https://www.ata.gov.al/vogue-shqiperia-dhe-kosova-nder-9-destinacionet-qe-cdo-grua-aventuriere-duhet-te-vizitoje-ne-2017/
http://www.vogue.com/13516539/travel-destinations-for-adventurous-women-in-2017/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate