26 febbraio 2016

Shërbime të reja turistike konkurrojnë në Gjirokastër për çmimet financuese ‘RiSi Turistike 2016’

amb-mayor-GJTIRANE, 26 Shkurt/ATSH/- Paketa inovative dhe tërheqëse konkurruan për çmimet e dhuruara sot në Gjirokastër në një ceremoni të mbajtur tek Hotel Çajupi. 
Gjashtë shërbime të reja turistike fituan çmime nën një konkurs të financuar nga programi zviceran ‘RiSiAlbania’ dhe Agjensia Shqiptare për Zhvillimin e Investimeve (AIDA).
“Turizmi është një forcë premtuese për rritjen ekonomike në të gjithë Shqipërinë dhe gjithashtu në Gjirokastër. ‘RisiTuristike’ organizohet për herën e tretë dhe sot vjen në Gjirokastër për të shpallur disa nga idetë dhe shërbimet më të mira të propozuara nga organizata dhe biznese lokale. Shpresojmë që këto shërbime të reja turistike të nxisin turizmin dhe ta bëjnë qytetin akoma edhe më tërheqës”, u shpreh  Ambasadori zviceran Christoph Graf gjatë ceremonisë së ndarjes së çmimeve.
Gjithashtu shpresoj tha ai, që këto shërbime të rezultojnë në më shumë të ardhura për ju, bizneset dhe qytetarët e Gjirokastrës. Ai përmendi se çmimet synojnë të inkurajojnë punën e operatorëve turistikë dhe bizneseve të tjera të lidhura me turizmin.
Kryetarja e Bashkisë Gjirokastër, Zamira Rami u bëri thirrje donatorëve dhe bizneseve që të mbështesin idetë e reja që synojnë rijetësimin e turizmit ne Gjirokastër dhe promovimit të punësimit për të rinj.
“Ne jemi në një vit të rëndësishëm për historinë e këtij qyteti të deklaruar si Viti Kulturor i Ismail Kadares në nderim të shkrimtarit tonë të madh Gjirokastrit, në 80 vjetorin e lindjes. Ne dëshirojmë që Gjirokastra të shndërrohet ne atraksionin turistik të Jugut. Unë uroj që produktet e reja të paraqitura sot këtu të krijojnë itinerare të reja dhe të shtojnë vlerë në përvojën e pasur dhe autentike që rajoni ynë ka trashëguar“, tha kryebashkiakja Rami.
Nga dhjetë propozimet e dërguara nga operatorë turistikë, kompani private dhe OJQ, gjashtë u njoftuan si fituese të çmimeve ‘RiSi Turistike’, një konkurs i përvitshëm i ngritur për të promovuar produkte e shërbime të reja në fushën e turizmit. Çmimi i parë dhe i dytë u ndoqën nga çmimet për krijimtari, inovacion, dhe biznese të reja. Shërbimet e propozuara përfshijnë marketingun e destinacionit online dhe promovimin në mediat sociale të Gjirokastrës, që i mundëson turistëve dhe vizitorëve të mundshëm të marrin informacion në kohë reale dhe të rregullt mbi qytetin, si dhe atraksionet dhe ngjarjet e tij.
Një tjetër projekt ide sjell konceptin e ‘tureve përjetuese’ për qytetin dhe zonat përreth përmes vizitave dhe veprimtarive tematike. Të gjashtë projektet do të marrin financim nga programi zviceran RiSiAlbania dhe Agjensia Shqiptare për Zhvillimin e Investimeve (AIDA) dhe do të zhvillohen edhe më tej derisa të mund të ofrohen në tregun turistik. Qëllimi është të shtohet vlera, të përmirsohet përvoja dhe të sillen paketa dhe teknologji të reja në ofertat e tanishme turistike për qytetin e Gjirokastrës.
RiSiAlbania e ka zhvilluar konkursin ‘Risi Turistike’ në Shkodër dhe Berat gjatë 2015 dhe arriti të mbështesë disa nisma innovative nga agjensi turistike locale dhe biznese të tjera në ato dy qytete. Synimi përfundimtar është të tërhiqen më shumë turistë, të zgjaten qëndrimet, të rriten të ardhurat për bizneset dhe komunitetet, dhe të sigurohet punësim sidomos midis të rinjve. /a.ghttp://www.ata.gov.al/sherbime-te-reja-turistike-konkurrojne-ne-gjirokaster-per-cmimet-financuese-risi-turistike-2016-379983.html

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate