06 febbraio 2016

Kërkohen mundësi të tjera për turizmin në parkun Shebenik-Jabllanicë

shebenTIRANË,6 Shkurt /ATSH / – Parku Kombëtar Shebenik-Jabllanicë, tashmë është kthyer në një atraksion turistik për natyrën e bukur, kulturën e trashëguar,zakonet dhe doket, gojëdhënat, kulinarinë specifike.
Kjo ka bërë që drejtuesit e administratës së ADZM te kësaj zone të mbrojtur, duke vlerësuar resurset dhe burimet ekonomike që mund të vijnë nga turizmi në këto zona, ka thirrur në diskutim shoqata si Agri-en, Euronature, PPNEA, dhe shoqatat e tjera lokale për të diskutuar për zbatimin e disa iniciativave dhe miniprojekteve për zhvillimin e mëtejshëm të eko-turizmit, turizmit familjar në Parkun Kombëtar Shebenik-Jabllanicë
Parku Kombëtar  Shebenik-Jabllanice, shtrihet në pjesen lindore të rajonit të Librazhdit , juglindje te vendit dhe përfshin malet me të njëjtin emër kufizues me Maqedoninë. Parku ka shtrirje më të madhe se 40 km, në veri nga fshati Steblevë deri në jug në fshatin Rrajcë, duke mbuluar një sipërfaqe prej 33.929 Ha. Malet e Parkut Shebenik – Jabllanicë dominohen nga thepisjet e theksuara dhe variojnë me lartësi nga 300m deri në 2.262 (Maja Rreshpes – Shebenik).
/f.nhttp://www.ata.gov.al/kerkohen-mundesi-te-tjera-per-turizmin-ne-parkun-shebenik-jabllanice-370193.html

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate