01 novembre 2015

Panair agroturistik në qendër të Parkut Kombëtar Shebenik-Jabllanicë


BALLA1TIRANË, 31 Tetor / ATSH / – Administrata e pushtetit lokal e fshatit Dorëz të rrethit Librazhd, në bashkëpunim me AdZM, CNVP dhe shkollën e mesme të këtij fshati, organizuan një panair me produkte bujqësore dhe blegtorale të zonës. Produktet ishin të prodhuara sipas traditës së krahinës në kushte familjare dhe artizanale, nderkohe qe u promovua zejtaria popullore e zonës me etnografinë e vecante të saj si, veshje tradicionale, vegla pune etj.
Panairi u ndoq edhe nga deputeti i zonës, Taulant Balla, kryetari i bashkisë, Kastriot Gurra, perfaqesues te shoqatave të ndryshme lokale etj.
Panairi kishte si qëllim nxitjen e fermereve dhe banorëve të zonës për të ruajtur dhe promovuar traditat e zonës si një alternativë mjaft e mirë për zhvillimin e turizmit malor familjar, duke qenë se edhe këto fshatra janë brenda hapesirës së Parkut Kombëtar Shebenik-Jabllanicë. /a.kehttp://www.ata.gov.al/panair-agroturistik-ne-qender-te-parkut-kombetar-shebenik-jabllanice-332608.html

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate