19 giugno 2015

Harrohet tuneli i luftës së ftohtë në Gjirokastër... Në një vit shumë pak vizitorë

Prej nje viti Tunelin e Luftes se Ftohte ne Gjirokaster e kane vizituar shume pak njerez. Pritej qe vendstrehimi i komunisteve te kthehej ne pike atraktive turstike, por nuk ndodhi keshtu. 
Tuneli i Luftes se ftohte ne Gjirokaster duket se nuk i ka joshur turistet. 
I ndërtuar në fillim të viteve ’70 dhe i hapur për publikun e gjerë vetëm një vit më parë, u synua te kthehej nje prej pikave me atraktive turistike.
Por vendstrehimi i ish udheheqjes komuniste gjate Luftes se ftohte eshte vizituar nga shume pak persona. 
Per Thomain ky do ishte nje nga pikat me atraktive te Jugut.
Tuneli ka 100 dhoma dhe ambiente të tjera të brendshme të ndërtuara nën dhè në qendër të zonës historike dhe nën rrugët e kalldrëmta. Por vendstrehimi me pamjen e një qyteti nëntokësor vuan mungesën e investimeve dhe promovimit duke rrezikuar të mbetet sërish po aq i panjohur sa deri pak kohë më parë. .

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate