01 giugno 2015

Çfarë e rrezikon turizmin kete sezon 2015 ?

..

Sezoni turistik këtë vere rrezikon te japë ndikimin e pritshëm ne ekonomi. Zgjedhjet vendore te 21 qershorit, si dhe muaji i Ramazanit duket se do te stepin pushuesit, si ata qe duan te kalojnë pushimet ne Shqipëri, por edhe ata qe duan te dalin jashtë saj. Operatoret turistik bëjnë apel qe data e zgjedhjeve te mos përcaktohet me ne periudhe vere. Nisur nga kjo situate, duket se shqiptaret këtij viti do te bëjnë pushime te minutës se fundit, çka do te thotë se prenotimet do te përqendrohen kryesisht ne majin gusht. Nje situate e tille është përsëritur edhe ne vitin 2013, ku për te njëjtat arsye, sektori i turizmit pati një ndikim te vogël ne ekonomi, krahasuar me një vit me pare. Ne 2013, ndikimi i turizmit arrit ne 68 miliard leke.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate